Rotary klub Rijeka Novi val

Plastika nije fantastična

Informacije o projektu

Svjedoci smo klimatskih promjena i povećanja utjecaja na prirodu i okoliš u kojem se nalazimo i živimo. Veliki postotak plastike u okolišu je i dio problema klimatskih promjena.

Upravo ovom problematikom bavimo se u akciji „Plastična nije fantastična“ koja je ujedno i najveći projekt našeg kluba koji provodimo u partnerstvu s Europskim snagama solidarnosti (Agencija za mobilnost i programe Europske unije).

Osnovni cilj projekta je ukazati na problem prekomjernog i nepotrebnog korištenja plastike koje za rezultat ima generiranje velikih količina plastike unutar životnih područja. Predviđene akcije su: dijeljenje kartonskih i platnenih vrećica na prostoru gradske tržnice, 2 radionice, zvučni i vizualni performansi na Korzu s porukama o važnosti odgovornog ponašanja prema prirodi te izložbom slika, u suradnji s glumačkim sastavom organizirati ćemo predstavu koja se sadržajem osvrće na navedene probleme, organizacija edukativnih predavanja na temu plastike.

Ova akcija posljednja je u nizu „zelenih“ inicijativa koje provodimo kao klub. Trajanje akcije iznosi 12 mjeseci, a sama provedba je predviđena za posljednji kvartal 2020 te početak 2021 godine. Uvažavajući novonastale epidemiološke okolnosti prilagodili smo provedbu aktivnosti u skladu s propisanim mjerama kako bi svi zajedno zdravi mogli uživati u okolišu s manje plastike.

PRATITE NAS

Pogledajte ostale projekte

Ostali projekti

Rotary days of service – Akcija pošumljavanja

Rotary klub Rijeka Novi val

Večera za nju

Rotary klub Rijeka Novi val

Božićna Rotary (s)trka 21.

Rotary klub Rijeka Novi val

Rotary online aukcija

Rotary klub Rijeka Novi val