Jučer smo imali posebnu gošću koja nam je održala informativno, zanimljivo i poučno predavanje na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Kada kažemo posebnu, to doista i mislimo – radi se o ženi koja je svojim profesionalnim uspjesima i angažmanom utabala put budućim generacijama poslovnih žena. Upravo radi svojih profesionalnih uspjeha ove godine joj je dodijeljena prestižna titula ‘’Žena 2022 godine” koju svake godine, još od 1995., dodjeljuje časopis ‘Zaposlena’.
Radi se o dugogodišnjoj rektorici Sveučilišta u Rijeci, redovnoj profesorici filozofije i direktorici Centra za napredne studije Jugoistočne Europe Snježani Prijić-Samaržija.
Upravo je pod njenim vodstvom riječko Sveučilište po prvi put počelo djelovati na europskoj razini te se već više od dvije godine nalazi u utjecajnom društvu deset članica Europskog sveučilišta YUFE (Young Universities for Future of Europe), zahvaljujući kojima studenti mogu odabrati kolegije koje žele pohađati.
Rektorici još jednom veliko hvala na jučerašnjem predavanju na kojem smo imali prilike saznati sve o Sveučilištima budućnosti, koji su nadolazeći trendovi te o njezinoj viziji europskih sveučilišta, uključujući, naravno i naše riječko.
Hvala i gostima i prijateljima iz RC Opatija, RC Gospić, RC Rijeka, RAC Rijeka i RAC Lungomare na dolasku i druženju.