Rijeka je u 2019. godini dobila novi Rotary klub, trećeg člana obitelji – Rotary klub Rijeka Novi Val. Riječ je o 58. klubu našeg Rotary Distrikta 1913, najmlađem po prosjeku godina članica i članova (31 godina). Osnovan je 06.03.2019. na 90. obljetnicu rotarijanske povijesti u Hrvatskoj. Ambiciozni smo, simpatični mladi ljudi koji su uspješno zaplovili u svoje karijere u kojima već ostvaruju upečatiljive rezultate i uspjehe, koji svojom svježinom žele doprinijeti Rotary zajednici na najbolji mogući način – nesebičnim pomaganjem, promicanjem visokih etičkih načela, širenjem dobre volje, mira i razumijevanja te djelovanjem s ciljem općeg dobra.

Ono što nas je potaknulo na okupljanje, prvenstveno je veliki optimizam i želja da pokrenemo mlađe generacije – mlade poslovne ljude, da se uključe u rad zajednice te, osviješteni problemima i potrebama naše zajednice, svojim radom i entuzijazmom doprinesu gradu u kojem žive.

Dodatni vjetar u leđa za realizaciju naših ciljeva daje nam kumski klub Rotary E-Klub Hrvatska, kojemu i ovom prilikom zahvaljujemo na do sada pruženoj pomoći te se veselimo daljnjoj suradnji i projektima.

Pojedini članovi nose za sobom dugogodišnje iskustvo stečeno u Rotaractu. To iskustvo bit će nam iznimno dragocjeno u ovoj našoj novoj, rotarijanskoj etapi. Unatoč iskustvu koje imamo, svjesni smo svoje mladosti, no na nju ne gledamo kao na nedostatak, već kao prednost jer nam upravo ona daje snagu, motiviranost, energičnost i entuzijazam da mijenjamo svijet oko sebe, krenuvši od samih sebe.

Nazdravimo zajedno novim prijateljstvima i dobročinstvima!

ROTARY CITATION

Rotary Citation je najznačajnija nagrada koju jedan Rotary klub može dobiti.
Njome klub pokazuje predanost u postizanju zacrtanih ciljeva što u konačnici pomaže ojačati Rotary te širiti dobru volju i predanost ka unapređenju zajednice.
Nagrada se dijeli u tri kategorije: Rotary Citation, Rotary Citation Gold i Rotary Citation Platinum. U Districtu 1913 Hrvatska, za godinu 2019-20., samo je 10 klubova (od cca 60) osvojilo ovu vrijednu nagradu, a samo 4 onu najvrijedniju – Platinum Rotary Citation.  
Ponosni smo do svemira na sve članove i bivšu upravu Rotary kluba Rijeka Novi val (tajnicu Teutu Duletić, blagajnika Željka Premuša, budućeg predsjednika Matka Oguića, oružara Iva Bujana i prvu predsjednicu, neumorno rotarijanku, Linu Ernjak) jer su zajedničkim radom osigurali ovo priznanje i dokazali da se trud cijeni i isplati. Postići ovakav uspjeh u prvoj godini rada kluba i uz pandemiju uistinu je dodatna doza energije, snage i motivacije za dalje. 🌊