Rotary klub Rijeka Novi val

Art pazar

Informacije o projektu

Art Pazar jedinstveni je, umjetničko-donacijski event koji se po prvi puta održao u Rijeci 6. svibnja 2023. godine. Riječ je o manifestaciji namijenjenoj prezentaciji i prodaji umjetnina i rukotvorina lokalnih  umjetnika i obrtnika. Glavni cilj Art pazara je  predstavljanje i  promocija slikara, umjetnika  i malih domaćih brendova i obrta koji se bave slikanjem, izradom rukotvorina, odjeće,  nakita i drugih umjetnina, a u svome radu koriste prirodne i ekološki prihvatljive materijale.

Sva skupljena sredstva se doniraju, a u prvom izdanju Art pazara koji se održao u centru Rijeke, na terasi bara Fino Vino, prikupilo se ukupno 5.000 EUR koji su u potpunosti donirani Inicijativi Čisto Podzemlje za čišćenje spilja u okolici Rijeke.

Oduševljeni smo odazivom umjetnika i malih poduzetnika iz čitave Hrvatske koji su donirali jedan (ili više) predmeta kojim su predstavili svoj rad riječkoj javnosti. Naime, preko 50 brendova iz čitave Hrvatske odazvalo se našem pozivu i sudjelovalo je na manifestaciji na kojoj su imali priliku predstaviti svoj rad, bilo to slika, umjetnina, nakit, torba ili ukrasni predmet te na taj način ne samo predstaviti svoj rad već i sudjelovati u donatorskoj akciji.

Na Art pazaru sudjelovali su, kako mladi i još uvijek neetablirani umjetnici i obrtnici, tako i oni već uspješni i poznati javnosti poput riječkih umjetnica Mirne Sišul, Georgette Yvette Ponte i umjetnika Željana Pavića. Od brendova na prvom Art pazaru predstavili su se Cloud&co, Art plakata, Traversa, Ulica snova, Facol, Biljke plants, Hanging garden, LEVIN COCO i mnogi drugi. Art Pazar imao je i svoj buvljak s uistinu posebnim odjevnim komadima. Naime, radi se o pomno biranoj odjeći koje su iz svog ormara odabrale poznate javne osobe poput ekipe iz Let3, pjevača Marka Tolje i Damira Kedže, ali i brojne influenserice i javne osobe.  

Organizatori, Rotary klub Rijeka Novi val, uistinu su ponosni na ovaj projekt koji će nastaviti održavati i u narednim godinama s ciljem promocije lokalnih umjetnika i brendova, dizanja svijesti o ekološki održivom društvu.

Ukoliko želite podržati ovaj projekt i naš rad ili sudjelovati na ovogodišnjem Art pazaru javite nam se na info mail info@rotary-rinovival.hr

Lara Kapović, voditeljica projekta

Mediji koji su pisali o Art pazaru:

JournalMiss7StiluetaExtravagantHRTČisto podzemljeTorpedo MediaTeklićRi portal

PRATITE NAS

Pogledajte ostale projekte

Ostali projekti

Bila jednom jedna pusa

Rotary klub Rijeka Novi val

I ja sam tu

Rotary klub Rijeka Novi val

S.E.A.

Rotary klub Rijeka Novi val

Božična rotary (s)trka 20.

Rotary klub Rijeka Novi val