Rotary klub Rijeka Novi val

Dani zajedničke sadnje

Informacije o projektu

Projekt pošumljavanja prvi put su organizirali Zagrebački Rotary klubovi 2021. godine, te je i Rotary klub Rijeka Novi val bio dio te akcije. Sam projekt izveden je u sklopu Rotary Days of Service, koji za ideju ima da se na određeni dan u godini što više Rotary klubova diljem svijeta aktivira i učini nešto za svoju zajednicu. Događaj bi se trebao baviti izazovom s kojim se suočava zajednica, a koji se uklapa u jedno ili više područja Rotaryjevog fokusa i okuplja volontere unutar i izvan Rotaryja.

2021. godine projekt pod nazivom „CO2EMPENSATING BY PLANTING“ na kojem su rotarijanci sudjelovali i svojim radom posadili u zagrebačkom naselju Demerje 2500 sadnica stabala. Nakon te godine, i Rotary klub Rijeka Novi val se odlučio za sličnu akciju, koja bi se provodila svake godine u sklopu Rotary Days of Service.

Godinu poslije u vrijeme COVID19 akcija pod nazivom „Rotary Days of Service – akcija pošumljavanja“  morala se otkazati zbog epidemiološke situacije. No, to ovaj mladi klub nije spriječilo, jer kako su COVID19 mjere popuštale krajem godine akcija je ipak provedena. Ovoga puta iz realizirala se ideja u suradnji s Hrvatskim šumama i Općinom Skrad gdje se na području Brod Moravica (Gorski Kotar) posadilo više od 1000 sadnica stabala. Nakon sadnje organiziran je ručak te druženje sa svim sudionicima.

U jesen 2023. godine ovoga puta u suradnji s Općinom Skrad, promijenjena je lokacija – iz šume prešlo se u park u Općini Skrad jer je park u centru trebao novo ruho. Stoga se zajedničkim snagama s građanima grada, posadilo novo cvijeće i drveće različitih sadnica, obojile su se klupice, te uredio okoliš oko parka.

Rotary klub Rijeka Novi val, kombinira projekte plavo&zeleno – more&šuma,  te ovaj zeleni šumski projekt je jedan od projekata koji bi zaista voljeli održavati svake godine. Cilj je da se projekt proširi i na ostala područja, te da se više angažira i uključi zajednica u kojoj se nalazimo.

PRATITE NAS

Pogledajte ostale projekte

Ostali projekti

Full green project

Rotary klub Rijeka Novi val

Večera za nju

Rotary klub Rijeka Novi val

Plastika nije fantastična

Rotary klub Rijeka Novi val

I ja sam tu

Rotary klub Rijeka Novi val